Följ med till Libanon

Upptäck ett land genom bibliotekets resurser

Ni ska med hjälp av bibliotekets hemsida dvs våra digitala resurser hitta källan på ett antal frågor som handlar om Libanon.

Vi bibliotekarier står till förfogande via meet om ni inte kommer in på någon resurs eller om ni har problem.

1. Börja med att göra en jämförelse mellan länderna Libanon och Sverige och titta då på antal elever per lärare i primärskolan. Var hittar ni informationen till detta?

2. Ni är plötsligt väldigt intresserade av att hitta tv-programmet Framtidens arabiska, Var hittar du det? Kan eleverna se filmen?

3. Kan du hitta en ljudbok av den libanesiska författaren Hanan al-Shaykh på arabiska?

4. Plötsligt har ni en elev från Libanon som har så svårt att förstå matteboken Matematik 5000 1a röd och frågar er om den finns som inläst på arabiska? Var hittar ni den?

5.Hur ser det ut med föräldraledighet för män i mellanöstern och då framför allt i Libanon. Hitta en artikel som behandlar ämnet

6. Har ni inte sett den fantastiska filmen Kapernaum så tycker jag ni ska göra det men frågan är får ni lov att visa den för eleverna i ett klassrum och om ni vill att eleverna ska se den var kan de se den strömmande gratis?

En lite extrafråga till er ambitiösa -Vad tycker Helena Jeppson om boken Om det inte vore för dig?